Vanliga frågor

Få snabb och enkel finansiering med Factoring – lösningen för företag som behöver pengar i förskott genom belåning eller försäljning av fakturor. 

FAQ

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte hittar svaret på din fråga här, tveka inte att kontakta oss direkt!

Factoring är en term som används för att beskriva två olika tjänster inom finansiering av företag, nämligen fakturaköp och fakturabelåning. Båda dessa tjänster möjliggör att företaget kan erhålla betalning för fakturor snabbt och säkert, utan att behöva vänta på att kunderna betalar. Med hjälp av factoring kan företag förbättra sin likviditet och betalningsförmåga utan att behöva ansöka om banklån. Fakturaköp innebär att fakturorna säljs till en fakturaköpare som tar hand om faktureringen och tar på sig risken för obetalda fakturor. Fakturabelåning innebär att företaget lånar pengar med fakturorna som säkerhet.

Om du vill undvika väntetiden på betalning för utförda tjänster eller levererade varor så kan du sälja din faktura till oss istället. Vi betalar direkt efter att du skickat in fakturan till oss, och tar en överenskommen provision. Detta innebär att du inte behöver vänta på betalning enligt den kredittid du gav din kund, och att all administration sköts av oss. Du kan enkelt följa hela processen i realtid genom vår tjänst “Mina Sidor”.

Fakturabelåning är en av två olika former av factoring. Det innebär att du säljer din faktura till en faktoreringsfirma och får direkt betalt minus deras överenskomna provision. Om kunden inte betalar fakturan på förfallodagen behöver du dock köpa tillbaka den från faktoreringsfirman. Du kan själv välja vilka fakturor som är aktuella för fakturabelåning, det kan vara en enskild faktura eller alla fakturor.

För att växa ditt företag behöver du ofta anställa mer personal, men detta kan vara svårt att finansiera när du samtidigt ligger ute med stora pengar i kundfordringar med långa betalningstider. Dessutom ska du betala råvaror, overhead och investeringar innan fakturorna har betalats. Detta kan leda till att företaget inte kan utvecklas trots en stark marknad och lönsamhet på grund av begränsat kassaflöde. Vi på aVizion Finans kan hjälpa dig att undvika denna situation genom att säkra pengar för att betala löner och stödja företagets tillväxt utan att det behöver påverka kassaflödet negativt. Låt oss hjälpa dig att nå dina affärsmål genom att förbättra ditt företags likviditet med vår faktoringtjänst. Kontakta oss för mer information.

Att använda factoring kan hjälpa företag att få en jämnare likviditet, vilket är den viktigaste anledningen till att använda denna tjänst. En jämn likviditet är grunden för många andra fördelar med factoring. Som ett växande företag kan det vara svårt att ha ett bra kassaflöde och paradoxalt nog kan det bli svårare när företaget går bra. När företaget växer eller får en högre orderingång ökar kostnaderna för inköp och råvaror, vilket kan försämra likviditeten. Genom att sälja fakturorna får företaget snabbt in pengar och med en bättre likviditet kan man fokusera på att fortsätta växa istället för att oroa sig för kassaflödet.

För att kunna växa som företag kan det ibland vara nödvändigt att investera i material och maskiner, men dessa investeringar kan ofta kräva stora summor pengar som överstiger kassaflödet. Det kan därför kännas som att man alltid ligger lite dåligt till med pengar, även om företaget blomstrar och växer. Factoring kan vara till hjälp genom att öka likviditeten med hjälp av befintliga tillgångar, såsom fakturor, och undvika att behöva bromsa i tillväxten i onödan.

Våra värderingar är mer än bara riktlinjer – de är hjärtat i vår verksamhet. De formar oss som individer och definierar oss som företag, styr våra handlingar och interaktioner, inte bara inom vårt team, utan också i våra relationer med kunder, leverantörer och samhället i stort. Vi lever och andas våra värderingar varje dag, året runt.

Kommunikation

Öppen och ärlig kommunikation är nyckeln till framgångsrika och långsiktiga affärsrelationer. Genom att vara transparenta och tydliga i vår dialog med kunder, medarbetare och partners skapar vi en stark grund för tillit och samarbete.

Noggranhet

För aVizion är noggrannhet i varje steg av vår arbetsprocess av yttersta vikt. Vi strävar efter att göra processen smidig och problemfri för dig, oavsett om du är en medarbetare, kund eller leverantör.

Kunskap

På aVizion värderar vi kunskap högt. Med flera hundra års samlad erfarenhet kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar till varje kund. Vår expertis är inte bara ett värdeord, det är grunden som gör att vi kan leverera högkvalitativa tjänster

Engagemang

Vi på aVizion är engagerade i att bidra positivt till samhället genom hållbara och etiska affärsmetoder. Vi engagerar oss även i ungdomars mentala och fysiska hälsa genom våra partnerskap.

Vad våra kunder säger om oss

Upptäck hur våra tjänster har hjälpt företag att växa och förbättra sin ekonomi.

David
  David

  VD

  "Har tidigare varit med om finansbolag med långa avtal och krångliga villkor. Hos aVizion har vi alltid fått ett väldigt bra och öppet bemötande. Vi är väldigt nöjda med valet av finasiärer!"

  Peder
   Peder

   Ekonomichef

   "aVizion är det mest transparanta och nytänkade finansbolaget jag stött på. Snabba utbetalningar och förstklassig service - 7 dagar i veckan!"

   Roberto
    Roberto

    VD

    aVizion har verkligen funnits där för oss i vått och torrt - när det väl gäller är det extremt viktigt att få loss kapital och de agerar alltid snabbt och proffsigt. För oss är aVizion det självklara valet!