Följ oss:

Följ oss:

Factoringskolan

Här i finansieringsskolan lär du dig mer om vad factoring – fakturaköp – fakturabelåning är men också andra saker som rör finansiering av företag. 

Factoringskolan

Här i finansieringsskolan lär du dig mer om vad factoring – fakturaköp – fakturabelåning är men också andra saker som rör finansiering av företag. 

Vad är factoring?

Vad är factoring? aVizion hjälper dig att reda ut begreppen så att du lär dig allt om olika finansieringslösningar för företag.

Läs mer »

Vad gör ett factoringbolag?

Vad gör ett factoringbolag? Ett factoringbolag är specialiserat på att hjälpa företag förbättra sitt kassaflöde genom att köpa deras fakturor eller belåna dem. Avizion är

Läs mer »
Business team finance or bookkeeper working with a calculator to calculate business data summary

Bokföring av factoring

Vid bokföring av factoring, minskas företagets fordringar då fakturor säljs till en factor. Det är viktigt att korrekt bokföra minskningen av fordringar, kostnader för factoring, och hantera eventuella obetalda fakturor. Dessutom bör man beakta skatteeffekter och noggrant följa villkoren i factoringavtalet, samtidigt som man upprätthåller god intern kontroll.

Läs mer »

I fyra enkla steg kommer du igång med factoring på aVizion?

Bli kund

Kontakta oss på aVizion antingen genom att fylla i formuläret nedan eller kontakta oss via telefon. Vi kommer överens om ett avtal.

Lägg upp fakturorna i systemet

När det är klar kan du börja lägga upp fakturor. Skicka in dina fakturor via mail, Mina sidor, post eller direkt från ditt faktureringssystem. Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja.

Fakturan blir godkänd

Vi gör en kontroll och godkänner fakturan. Direkt efter att vi skickat fakturan till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto.

Pengarna är på kontot

Pengarna är på kontot på max 24 timmar efter du har lagt skickat in fakturan till oss

Våra tjänster

Vi hjälper idag över 1000-tals företag i Sverige med factoring, fakturering och bokföring.  Anlita aVizion så frigör du tid och resurser så att du kan arbeta på att utveckla ditt företag istället för att arbeta med bokföring.

Vi köper din fakturor och när du säljer dina fakturor på morgonen har du pengarna samma dag.

Factoring

Vi har gjort factoring enkelt:

Fakturabelåning

Vi har gjort fakturabelåning enkelt för dig som kund.

Fakturaköp

Vi har gjort fakturaköp enkelt för dig som kund.

Redovisning

Vi har gjort bokföring och redovisning enkelt för dig som kund 

Faktureringsservice

Vi har gjort fakturering enkelt för dig som kund 

aVizion