Vad gör ett factoringbolag?

Factoringbolag, som Avizion, hjälper företag att förbättra sitt kassaflöde genom att köpa eller belåna deras fakturor. Den förklarar fördelarna med factoring, inklusive förbättrad likviditet och förenklad administration, samt diskuterar kostnader och hur man väljer rätt factoringbolag.

Vad gör ett factoringbolag?

Ett factoringbolag är specialiserat på att hjälpa företag förbättra sitt kassaflöde genom att köpa deras fakturor eller belåna dem. Avizion är ett sådant factoringbolag som erbjuder denna tjänst för att underlätta för företag att få tillgång till kontanter snabbare istället för att vänta på att deras kunder betalar fakturorna.

Sälja fakturor

Vid factoring har företaget möjlighet att sälja sina fakturor till factoringbolaget, som tar över ägandet och ansvaret för att driva in betalningen. Factoringbolaget betalar en viss procentsats av fakturabeloppet till företaget och tar sedan över fakturainkassot. Detta ger företaget tillgång till omedelbara kontanta medel, vilket förbättrar deras likviditet och ger dem utrymme för investeringar och affärsmöjligheter.

Belåning av faktura

Alternativt kan företaget belåna sina fakturor genom att använda dem som säkerhet för att få ett lån från factoringbolaget. I detta fall betalar företaget ränta på lånebeloppet och behåller ägandet av fakturorna.

Fördelar med factoring

Det finns flera fördelar med att använda factoring. För det första förbättrar det företagets likviditet genom att de får tillgång till kontanter snabbare istället för att vänta på betalningar från kunder. Detta är särskilt viktigt för företag som har långa kredittider eller projekt med lång löptid. Factoring hjälper till att minska risken för likviditetsproblem och ger företaget möjlighet att möta efterfrågan utan att hamna i kassaflödeskris.

En annan fördel är att factoring hjälper till att förbättra företagets kreditvärdighet. Genom att sälja fakturorna eller belåna dem för att få kontanter, förbättras företagets likviditet och betalningsförmåga. Detta kan öka förtroendet hos leverantörer, långivare och andra affärspartners.

Factoring hjälper också till att förenkla administrationen för företaget. Factoringbolaget tar över ansvaret för att bevaka fakturorna och driva in betalningarna, vilket minskar företagets administrativa arbete och ger dem mer tid att fokusera på sin kärnverksamhet.

Vad kostar factoring ?

När det gäller kostnaden för factoring varierar procentsatsen som factoringbolaget tar ut vanligtvis mellan 2-5% av fakturabeloppet. Det kan också finnas administrativa avgifter per faktura, årsavgifter, startavgifter och eventuell bindningstid att ta hänsyn till. Det är viktigt att noga jämföra olika factoringbolag och deras kostnadsstrukturer för att hitta den mest förmånliga lösningen för företaget.

Hur väljer man factoringbolag ?

För att välja rätt factoringbolag är det viktigt att överväga faktorer som administrationsavgifter, årsvgifter, startavgifter, eventuell bindningstid, procentsats av fakturabeloppet, snabbhet i utbetalningar samt hur factoringbolaget behandlar företagets kunder. Det är också viktigt att bedöma huruvida factoringbolaget kan erbjuda en smidig lösning som förbättrar företagets administration och kundhantering samt övriga tjänster.

aVizion som factoringbolag

Avizion är ett factoringbolag som betonar fördelarna med deras tjänst. De påpekar att de inte kräver att företaget ska skicka fakturor om det inte är nödvändigt, och de tar inte ut någon årlig avgift. Detta innebär att factoring är en resurs som företaget kan använda vid behov utan att behöva betala för den när den inte används. Avizion hävdar också att de erbjuder konkurrenskraftiga priser och snabba utbetalningar jämfört med andra aktörer på marknaden. De framhåller att de alltid behandlar företagets kunder med respekt och service och att de är lätta att nå via telefon eller e-post.

Hur lång tid tar det att komma igång med factoring

För att komma igång med factoring hos Avizion tar det normalt sett en dag, men om företaget har bråttom och har en faktura att sälja kan de komma igång inom några timmar. Det är dock viktigt att notera att man inte kan sälja en faktura som redan har skickats till en kund.

Processen är snabb, enkel och smidig

Processen för att använda factoring hos Avizion innebär att man först tecknar ett avtal som reglerar kostnaden för att sälja fakturor. Sedan väljer man ut vilka fakturor man vill sälja och mejlar eller laddar upp dem i factoringbolagets system. Fakturorna skickas sedan till kunden, och när fakturan har skickats betalar Avizion pengarna till företagets konto.

Sammanfattning av vad gör ett factoringbolag

Factoring är en finansiell tjänst som erbjuder företag möjlighet att förbättra sitt kassaflöde och likviditet genom att sälja sina fakturor eller belåna dem för att få kontanter snabbare. Detta kan vara särskilt användbart för företag som har långa kredittider, projekt med lång löptid eller som behöver hantera likviditetsproblem. Genom att använda factoring kan företag få tillgång till omedelbara kontanta medel, förbättra sin likviditet, möta efterfrågan och ta tillvara på affärsmöjligheter. Valet av rätt factoringbolag är avgörande och det är viktigt att jämföra kostnader, villkor och service för att hitta den bästa lösningen för företagets behov.

I fyra enkla steg kommer du igång med factoring på aVizion?

Bli kund

Kontakta oss på aVizion antingen genom att fylla i formuläret nedan eller kontakta oss via telefon. Vi kommer överens om ett avtal.

Lägg upp fakturorna i systemet

När det är klar kan du börja lägga upp fakturor. Skicka in dina fakturor via mail, Mina sidor, post eller direkt från ditt faktureringssystem. Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja.

Fakturan blir godkänd

Vi gör en kontroll och godkänner fakturan. Direkt efter att vi skickat fakturan till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto.

Pengarna är på kontot

Pengarna är på kontot på max 24 timmar efter du har lagt skickat in fakturan till oss

Därför väljer kunder aVizion

Genom att sälja sina fakturor till en aVizion, kan företag snabbt och enkelt frigöra pengar som de annars skulle ha väntat på att få från sina kunder. Detta kan bidra till att förbättra företagets kassaflöde och möjliggöra för dem att ta sig an nya projekt eller utöka sin verksamhet utan att behöva vänta på betalningar.

Factoring är en enkel lösning för företag att hantera sina fakturor och betalningar. I stället för att behöva jaga betalningar från kunder och spendera tid på fakturering och administration kan företag lägga över detta arbete på aVizion. Detta kan frigöra tid och resurser för företag att fokusera på sin kärnverksamhet.

Eftersom aVizion köper fakturorna från företaget, kan företaget få betalt direkt i stället för att behöva vänta på betalningar från kunderna. Detta kan minska väntetiden på betalningar och möjliggöra för företag att snabbt få tillgång till nödvändiga medel för att fortsätta växa och expandera.

Vad säger kunder om aVizion

5/5
"Ett företag som verkligen förstår hur det är att vara entreprenör. Alla här inne har själva drivit företag! Och de är trevliga att handskas med."
Esbjörn Börjeson
4.7/5
"Fantastisk kvalité och god förståelse för företagare!"
Oliver Petric
4.5/5
"Nöjd och smidig tjänst, snabb hantering och trevlig personal."
Andrea Ivarsson
5/5
"Verkar fungera bra."
Robert

Kom igång med factoring