Följ oss:

Följ oss:

Factoring

Få snabb och enkel finansiering med Factoring – lösningen för företag som behöver pengar i förskott genom belåning eller försäljning av fakturor. 

Få snabb och enkel finansiering med factoring

Få snabb och enkel finansiering med factoring – lösningen för företag som behöver pengar i förskott genom belåning eller försäljning av fakturor. Vi erbjuder två huvudalternativ som passar olika behov: fakturabelåning med regress och fakturaköp.

Med vår fakturabelåning med regress kan du låna upp till 100% av ditt företags reskontrasaldo. Här kan du välja att finansiera fler eller färre fakturor efter behov och få ut upp till 100% av fakturabeloppet minus vår fakturaprovision direkt. Det här alternativet är perfekt för företag som vill anpassa sig efter sin aktuella situation och behov.

Fakturaköp är det andra alternativet som vi erbjuder. Här tar vi över kreditrisken från dig och köper fakturorna till ett förutbestämt pris. Det här alternativet passar företag som vill minska sin kreditrisk och säkra en snabb likviditet.

Vi tar ut en procentandel av fakturabeloppet i arvode, vilket vanligtvis uppgår till mellan 2-5%. Vi är transparenta med vår riskbedömning och prissättning, så att du kan fatta välgrundade beslut om vilken lösning som passar ditt företag bäst.

Kontakta aVizion Finans idag för att få mer information om hur vi kan hjälpa ditt företag att få tillgång till snabb och enkel finansiering med Factoring.

I fyra enkla steg kommer du igång med factoring på aVizion?

Få betalt snabbt med factoring

Ta reda på hur mycket ditt företag kan få betalt när vi tar över dina kundfakturor med factoring.

Two columns
Vertical
Horizontal

Factoring kalkylator

"{{getWooProductName}}" has been added to your cart

Your service request has been completed!

We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

I räkneexemplet har vi räknat med en finansieringsgrad på 100% för finansiering av kundens reskontra. Finansieringsgraden beror på kreditkvaliteten i reskontran och kan variera från kund till kund. De fakturor aVision väljer att finansiera sker normalt till 100% med avdrag för finansiella kostnader. Vid en årlig omsättning på 24 MSEK och betalningsvillkor om 30 dagar innebär det 24* 30/360 = 2 MSEK i frigjort kapital.

Kom igång med factoring

Vi behöver veta lite mer för att kunna presentera hur factoring kan hjälpa just ditt företag.

Därför väljer kunder aVizion

Genom att sälja sina fakturor till en aVizion, kan företag snabbt och enkelt frigöra pengar som de annars skulle ha väntat på att få från sina kunder. Detta kan bidra till att förbättra företagets kassaflöde och möjliggöra för dem att ta sig an nya projekt eller utöka sin verksamhet utan att behöva vänta på betalningar.

Factoring är enkel lösning för företag att hantera sina fakturor och betalningar. Istället för att behöva jaga betalningar från kunder och spendera tid på fakturering och administration, kan företag lägga över detta arbete på aVizion. Detta kan frigöra tid och resurser för företag att fokusera på sin kärnverksamhet.

Eftersom aVizion köper fakturorna från företaget, kan företaget få betalt direkt istället för att behöva vänta på betalningar från kunderna. Detta kan minska väntetiden på betalningar och möjliggöra för företag att snabbt få tillgång till nödvändiga medel för att fortsätta växa och expandera.

Vanliga frågor runt factoring

Hittar du inte svaret på din fråga?

Då ska du kontakta oss på aVizion så ska vi hjälpa till att 

Vad säger kunder om aVizion

5/5
"Ett företag som verkligen förstår hur det är att vara entreprenör. Alla här inne har själva drivit företag! Och de är trevliga att handskas med."
Esbjörn Börjeson
4.7/5
"Fantastisk kvalité och god förståelse för företagare!"
Oliver Petric
4.5/5
"Nöjd och smidig tjänst, snabb hantering och trevlig personal."
Andrea Ivarsson
5/5
"Verkar fungera bra."
Robert

Kom igång med factoring