Fakturaköp

Fakturaköp hos aVizion: Snabb betalning så att du kan fokusera på att driva ditt företag

Fakturaköp är en möjlighet att få betalt för större delen av fakturan snabbt. Vi tar över kundfordran på fakturan som du säljer till oss. Detta framgår alltid tydligt på fakturan. När vi skickat fakturan till din kund, betalar vi dig beloppet på ditt företagskonto.

fakturaköp med yrkesman som säljer en faktura

Vi tar ut en procentandel av fakturabeloppet i arvode. Arvodet brukar uppgå till mellan två och fem procent av fakturabeloppet. Exakt hur mycket vi tar ut beror på risken samt det arbete vi måste lägga ned i samband med köpet. Vi är väldigt tydliga med hur vi värderar risken. 

Du kan även välja att belåna din faktura.

TERMER

Fakturaköp

Några eller alla fakturor säljs och överlåts till finansbolag eller banker.  

Factoring med regress 

Fakturabelåning eller en form av fakturaköp. Regress innebär att om fakturan inte blivit betald, måste de köpas tillbaka av företaget efter ett visst antal avtalade dagar.

Factoring utan regress

En annan typ av fakturaköp där risken för utebliven betalning går över till finansbolaget när gäldenären (kunden)  inte kan betala fakturan.

Fakturabelåning

Företaget intecknar sina fakturor hos finansbolaget. Parterna avtalar att företaget belånar sina fakturor. Belåningsgraden är vanligen 70-90 % av fakturabeloppet.  Företaget måste i sin tur meddela sina kunder om överlåtelsen av fakturorna. Kundernas betalning ska enligt överlåtelseavtal betalas till finansbolaget. Företaget meddelas av finansbolaget när betalning skett.

KÄLLA: Wikipedia

Skicka ett meddelande!

Vi hör av oss så snart som möjligt!

Fält med asterix är obligatoriska!