Sälja faktura

Fakturaköp är en tjänst som erbjuder företag att sälja faktura. för att få betalt direkt, istället för att behöva vänta på att kunderna betalar efter 30 dagar eller längre

Sälja faktura -Få snabb och enkel finansiering genom fakturaköp

Fakturaköp är en tjänst som erbjuder företag att sälja faktura för att få betalt direkt, istället för att behöva vänta på att kunderna betalar efter 30 dagar eller längre. En av fördelarna med sälja faktura är att det förbättrar företagets likviditet och kassaflöde omedelbart. Detta är särskilt fördelaktigt för företag som växer och har höga kostnader för inköp och råvaror, vilket kan försämra likviditeten.

aVizion erbjuder fakturaköp till företag. Som ny kund hos aVizion har du pengarna på kontot senast inom 24 timmar från det att de köper dina fakturor. Dessutom hjälper de till med all fakturaadministration, inklusive uppföljningar och påminnelser.

Att låta aVizion köpa dina fakturor kan vara fördelaktigt för att få betalt snabbare och förbättra likviditeten. Dessutom kan det minska behovet av finansiering och ge dig möjlighet att fokusera på lönsamheten istället för att hantera fakturaadministration.

Med fakturaköp hos aVizion kan du sälja faktura och få betalt för större delen av fakturan snabbt och enkelt. Vi tar över kundfordran på fakturan och betalar ut beloppet direkt till ditt företagskonto. På så sätt kan du fokusera på att driva ditt företag istället för att oroa dig över fakturering och betalning.

Vi tar ut en procentandel av fakturabeloppet i arvode. Men vi är alltid tydliga med hur vi värderar risken och vilket arbete vi behöver lägga ned i samband med köpet.

Välj även att belåna din faktura för att frigöra ytterligare kapital. Med fakturaköp hos aVizion kan du ta ditt företag till nästa nivå. Låt oss hjälpa dig att få frihet att uppnå dina mål!

aVizion en pålitlig partner

Som företagare vet vi att det är viktigt att ha en pålitlig partner som förstår dina utmaningar och mål. När du väljer aVizion som partner väljer du handläggare och affärspartners som själva har befunnit sig i din sits. Vi är skapta av företagare för företagare och vi är alltid redo att hjälpa dig att uppnå dina mål.

Läs mer om oss

Få även hjälp med bokföringen eller att fakturerar

Med fakturabelåning från aVizion kan du ta steget mot nästa nivå i ditt företagande. Vi erbjuder fördjupade affärssamarbeten som inkluderar bokföring och fakturaservice för att hjälpa dig och ditt företag att växa och blomstra.

Faktureringsservice

Vi har gjort fakturering enkelt för dig som kund 

Redovisning

Vi har gjort bokföring och redovisning enkelt för dig som kund 

I fyra enkla steg kommer du igång med factoring på aVizion?

Bli kund

Kontakta oss på aVizion antingen genom att fylla i formuläret nedan eller kontakta oss via telefon. Vi kommer överens om ett avtal.

Lägg upp fakturorna i systemet

När det är klar kan du börja lägga upp fakturor.
Skicka in dina fakturor via e-post, mina sidor, post eller direkt från ditt faktureringssystem.
Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja.

Fakturan blir godkänd

Vi gör en kontroll och godkänner fakturan. Direkt efter att vi skickat fakturan till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto.

Pengarna är på kontot

Pengarna är på kontot på max 24 timmar efter du har skickat in fakturan till oss

Få betalt snabbt med factoring

Ta reda på hur mycket ditt företag kan få betalt när vi tar över dina kundfakturor med factoring.

[stm-calc id="5460"]

I räkneexemplet har vi räknat med en finansieringsgrad på 100% för finansiering av kundens reskontra. Finansieringsgraden beror på kreditkvaliteten i reskontran och kan variera från kund till kund. De fakturor aVision väljer att finansiera sker normalt till 100% med avdrag för finansiella kostnader. Vid en årlig omsättning på 24 MSEK och betalningsvillkor om 30 dagar innebär det 24* 30/360 = 2 MSEK i frigjort kapital.

Kom igång med factoring

Vi behöver veta lite mer för att kunna presentera hur factoring kan hjälpa just ditt företag.

Därför väljer kunder aVizion

Genom att sälja sina fakturor till en aVizion, kan företag snabbt och enkelt frigöra pengar som de annars skulle ha väntat på att få från sina kunder. Detta kan bidra till att förbättra företagets kassaflöde och möjliggöra för dem att ta sig an nya projekt eller utöka sin verksamhet utan att behöva vänta på betalningar.

Factoring är en enkel lösning för företag att hantera sina fakturor och betalningar. I stället för att behöva jaga betalningar från kunder och spendera tid på fakturering och administration kan företag lägga över detta arbete på aVizion. Detta kan frigöra tid och resurser för företag att fokusera på sin kärnverksamhet.

Eftersom aVizion köper fakturorna från företaget, kan företaget få betalt direkt i stället för att behöva vänta på betalningar från kunderna. Detta kan minska väntetiden på betalningar och möjliggöra för företag att snabbt få tillgång till nödvändiga medel för att fortsätta växa och expandera.

Vanliga frågor runt fakturaköp

Fakturaköp innebär att fakturorna säljs till en fakturaköpare som tar hand om faktureringen och tar på sig risken för obetalda fakturor. 

Hittar du inte svaret på din fråga?

Då ska du kontakta oss på aVizion så ska vi hjälpa till att 

Vad säger kunder om aVizion

5/5
"Ett företag som verkligen förstår hur det är att vara entreprenör. Alla här inne har själva drivit företag! Och de är trevliga att handskas med."
Esbjörn Börjeson
4.7/5
"Fantastisk kvalité och god förståelse för företagare!"
Oliver Petric
4.5/5
"Nöjd och smidig tjänst, snabb hantering och trevlig personal."
Andrea Ivarsson
5/5
"Verkar fungera bra."
Robert

Kom igång med factoring