Följ oss:

Följ oss:

Bokföring med AI – Framtiden för Ekonomihantering

Välkommen till en ny era inom ekonomi och bokföring, där AI (Artificiell Intelligens) spelar en huvudroll i automatiseringen av traditionella processer såsom fakturaflöden, attestering och bokföring.

Bokföring med AI – Framtiden för Ekonomihantering

Välkommen till en ny era inom ekonomi och bokföring, där AI (Artificiell Intelligens) spelar en huvudroll i automatiseringen av traditionella processer såsom fakturaflöden, attestering och bokföring. Låt oss utforska hur denna teknologi fungerar, dess fördelar, och hur du kan lyckas med AI i din ekonomihantering.

Vad är AI?

AI är inte längre bara ett begrepp i science fiction-filmer eller ett buzzword inom IT-branschen. Det är en realitet som har etablerat sig i alla branscher och påverkar vår vardag. AI innebär att datasystem utför uppgifter som kräver mänsklig intelligens, tack vare smarta algoritmer som kan tolka data, tillämpa kunskap och lära sig nya handlingar. Detta skiljer sig från tekniker som RPA (robotstyrd processautomation), där AI inte baseras på fasta regler utan ständigt utvecklas baserat på data och erfarenheter.

Bokföring med AI – Hur Fungerar Det?

AI inom bokföring liknar OCR-teknologin, som används för att konvertera bilder med text till maskinläsbar textdata. AI går ett steg längre och kan tolka specifik information som varulinjer, och hantera fakturor på samma sätt som en människa. En effektiv AI-lösning lär sig att tolka fakturor på både makro- och mikronivå, vilket anpassar behandlingen efter varje specifikt företag. Så snart AI:n har lärt sig hantera ditt företags fakturor, kan dessa skickas för attestering och betalning automatiskt.

Fördelarna med AI i Bokföring

Automatiserat Fakturaflöde

AI tolkar och skickar fakturor för attestering, vilket minskar manuell hantering och ökar effektiviteten.

Djup Insikt och Big Data

AI ger djupgående förståelse för leverantörer och transaktioner, vilket optimerar hanteringen och utnyttjar data till fullo.

Korrekt Redovisning i Realtid

Ständigt uppdaterad redovisning ger bättre kontroll över ekonomin och underlättar beslutsfattande.

Frigör Tid för Värdefulla Uppgifter

AI tar hand om rutinmässiga uppgifter så att ekonomiavdelningen kan fokusera på strategiska och rådgivande roller.

Förbättrade Prognoser och Analyser

AI underlättar prognosarbete och erbjuder realtidsanalyser för informerade beslut.

Att Lyckas med AI

Förberedelse är Nyckeln

Kartlägg företagets behov och mål med AI. Implementera en tydlig strategi, helst tillsammans med din AI-leverantör.

Digitalisera och Automatisera

Se till att ditt företag är helt digitaliserat och automatisera alla steg i fakturaflödet för att skapa grund för AI:n att bygga på.

Ha Tålamod med Processen

Maskininlärning tar tid. Lita på processen för att uppnå önskad automatisering.

Vem Kan Dra Nytta av AI i Bokföring?

Alla företag som vill vara konkurrenskraftiga i den digitala eran kan dra nytta av AI i bokföring, särskilt de med stora fakturavolymer som idag spenderar mycket tid på manuell hantering. Genom att använda AI kan företag optimera sin ekonomiavdelning, förbättra produktiviteten och fokusera mer på lönsamma verksamhetsområden.

I fyra enkla steg kommer du igång med factoring på aVizion?

Bli kund

Kontakta oss på aVizion antingen genom att fylla i formuläret nedan eller kontakta oss via telefon. Vi kommer överens om ett avtal.

Lägg upp fakturorna i systemet

När det är klar kan du börja lägga upp fakturor. Skicka in dina fakturor via mail, Mina sidor, post eller direkt från ditt faktureringssystem. Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja.

Fakturan blir godkänd

Vi gör en kontroll och godkänner fakturan. Direkt efter att vi skickat fakturan till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto.

Pengarna är på kontot

Pengarna är på kontot på max 24 timmar efter du har lagt skickat in fakturan till oss

Därför väljer kunder aVizion

Genom att sälja sina fakturor till en aVizion, kan företag snabbt och enkelt frigöra pengar som de annars skulle ha väntat på att få från sina kunder. Detta kan bidra till att förbättra företagets kassaflöde och möjliggöra för dem att ta sig an nya projekt eller utöka sin verksamhet utan att behöva vänta på betalningar.

Factoring är en enkel lösning för företag att hantera sina fakturor och betalningar. Istället för att behöva jaga betalningar från kunder och spendera tid på fakturering och administration kan företag lägga över detta arbete på aVizion. Detta kan frigöra tid och resurser för företag att fokusera på sin kärnverksamhet.

Eftersom aVizion köper fakturorna från företaget, kan företaget få betalt direkt istället för att behöva vänta på betalningar från kunderna. Detta kan minska väntetiden på betalningar och möjliggöra för företag att snabbt få tillgång till nödvändiga medel för att fortsätta växa och expandera.

Vad säger kunder om aVizion

5/5
"Ett företag som verkligen förstår hur det är att vara entreprenör. Alla här inne har själva drivit företag! Och de är trevliga att handskas med."
Esbjörn Börjeson
4.7/5
"Fantastisk kvalité och god förståelse för företagare!"
Oliver Petric
4.5/5
"Nöjd och smidig tjänst, snabb hantering och trevlig personal."
Andrea Ivarsson
5/5
"Verkar fungera bra."
Robert

Kom igång med factoring