Fakturera smidigare med

aVizions Fortnox-paket

Som kund hos oss får du Fortnox Löpande mini paket inkluderat i våra tjänster*

Gör jobbet smidigare med...

Avizions Fortnox-paket

Skräddarsy hur mycket jobb du vill göra, och hur mycket redovisningsarbete vi behöver göra.

När vi gör det mesta

Fortnox Löpande

Fortnox Löpande är perfekt om du vill fakturera enkelt och är kund hos aVizion Finans samtidigt som du vill ha hjälp aVizion Ekonomi med det mesta av den löpande redovisningen. Vill du sköta redovisningen själv eller med en annan redovisningskonsult så finns det paket för detta också utöver mini paketet. Både paketet Löpande Bas, och Löpande Mini är speciellt framtagna av för att du som företagare kan lägga mer tid och kärlek på rådgiving, nya uppdrag och affärsmöjligheter.

Fortnox Löpande?

Fortnox
Gör Det Själv?

Löpande Mini

Passar dig som vill fakturera snabbt och enkelt i app
 • Bokföring, attest och läs
 • Fakturering Mini
 • Leverantörsfaktura attest
 • Resa
 • Kvitto och utlägg
 • Fortnox App
Gratis för dig som aVizion Finans kund*
*Ticskostnader tillkommer

Gör det själv Mini

Passar dig som vill fakturera snabbt och enkelt i app
 • Bokföring, attest och läs
 • Fakturering Mini*
 • Leverantörsfaktura attest
 • Resa
 • Kvitto och utlägg
 • Fortnox App
Gratis för dig som aVizion Finans kund*
*Ticskostnader tillkommer
fortnox nyhet

Fortnox Fakturering Mini

Med Fortnox Fakturering Mini sköter du all din kundfakturering direkt i mobilen via app. och betalar bara för de fakturor som du skickar (från 4:90 kr/faktura). Du skapar och skickar enkelt fakturor, och håller koll på vilka som är betalda eller obetalda. Fakturering Mini är ett smart val för dig som vill komma igång med kundfakturering i en mindre skala.

"Det är något av en dröm att kunna samla allt hos en leverantör"

Peter Nordin, entreprenör

FORTNOX – en framgångssaga

Varför är Fortnox så populärt? De som minns de äldre systemen förstår. Förr fick man printa ut, samla in och lägga papper i ett fett kuvert. Det sändes per post till revisorn, såvida man inte tog bilen. Pappersarbetet tog tid och var osäkert. Papper kunde försvinna eller få kaffespill på sig.

Redovisning på dator

Nästa steg var att lägga över redovisningen på datorn med program som köptes in eller laddades ned. Det gick snabbare. Men programmen kunde vara både trassliga och dyra. Alla system var olika, och svåra att byta sinsemellan. Och om datorn kraschade låg man illa till.

I molnet från början

Fortnox satsade på ”molnet”. Det var 2003 och idén om molnet var fortfarande ganska ny. I stället för att ha redovisningen på ett program i sin egen dator, loggar man in på en webbsida och sköter det mesta därifrån. Du mejlar in dina fakturor och kvitton. Du ber kunderna att göra det samma. Du lägger upp fakturor digitalt. Får du ett papperskvitto, skannar du in det, eller fotograferar det. De som vågade testa 2003 fick ett försprång. Fortnox sparade många arbetstimmar varje månad.

Ingen går tillbaka

Idag använder många tjänsten från en smartphone-app, som är väl integrerad med myndigheter, banker och stora redovisningsbyråer. Det går att koppla ihop redovisningssystemet med bankers konton. Att hitta fakturor och betalningsinformation blir som att surfa på webben. Ett klick och du hitta din post!

Månadskostnad

Det sparar helt enkelt tid åt sina kunder. Redan från början var det ett billigt system, jämfört med sina konkurrenter. En en låg, fast månadskostnad i stället för att debitera per enskild utförd service. Men kunderna kan ändå välja att lägga på olika kringtjänster. 

Flexibelt för användarna

Användare uppskattar Fortnox för flexibiliteten. Systemet är inte knutet till någon specifik redovisningsbyrå. Tidigare var det vanligt med system som just var knutna till en redovisningsbyrå. Om man inte gillade sin redovisningsbyrå – och ville byta –  fick man ofta lära sig ett nytt system. Så är det inte längre.

Kopplas samman med det mesta

En öppen teknisk plattform är harmoniserad med 100-tals andra system. Det mesta inom ekonomi och redovisning i Sverige kan kopplas samman med Fortnox. Många företag har faktiskt introducerats till tjänsten av sin redovisningsbyrå.

Pappersarbete är onödigt

Det finns många företag som fortfarande gör redovisning och fakturering som ett “pappersarbete”. Till alla er som fortfarande skriver ut, samlar ihop, lägger i kuvert och samlar i pärmar: NI kommer kommer att spara tid och möda. Det är förvisso en liten omställning att börja. Men, extremt få användare går tillbaka till pappersarbete och väldigt få går över till andra system.

 

Fortnox sparade tid på Stora Bränna

Jordbruksentreprenören David Ivarsson går upp i ottan och tillbringar stora delar av dagen med att ”släcka eldar” och ”rädda upp situationer” över mobiltelefon. Jordbruk är inget för arbetsskygga och morgontrötta. Fortnox blev ett stort steg framåt för att skapa ordning och spara tid.