Följ oss:

Följ oss:

Inkasso

Inkasso hos aVizion följer god inkassosed. Pengarna in och det goda ryktet intakt.

Inkasso hos aVizion är god inkassosed. Pengarna in och det goda ryktet intakt.

inkasso kan vara en lösning om räkningar inte blir betalda i tid. Vi hjälper dig med inkassoåtgärder mot den som inte betalat sin faktura i tid. Vi finns även där när du lånat ut pengar som inte återbetalts, eller om tjänster som utlovats inte blivit utförda.

Betala är lätt när det finns pengar

Att betala sina räkningar är självklart för ett företag – så länge det finns pengar i kassan.
När företag tillfälligt saknar pengar, händer det att de struntar i att betala räkningar. En annan vanlig situation är när företag är på väg mot en konkurs. Sådana företag hamnar ibland i en slags förnekelse. Vissa ljuger för sina leverantörer. Andra blir irriterade. De jobbar hårt för att rädda sig själva och har inte tid med dina krav. Det finns tyvärr också oseriösa förtagare som sätter i system att lura andra. Vi har stött på dem alla och vet hur man skall handskas med dem

Hårt styrd verksamhet

Inkassoåtgärder är en process som är reglerad i inkassolagen (1974:182) samt andra förordningar. Alla inkassoåtgärder skall bedrivas enligt god inkassosed. Hot, trakasserier eller onödiga kostnader i sambans med inkasso får inte förekomma. Verksamheten är reglerad av både Integritetsskyddsmyndigheten och Finansinspektionen. Inkassoverksamhet ska enligt inkassolagen bedrivas enligt god inkassosed.

Ditt goda namn och dina pengar

God inkassosed betyder bland annat att informationen bör vara saklig, tydlig och korrekt, samt att den som har en skuld bör bemötas på ett hövligt och korrekt sätt.
Inkassoåtgärder får inte väcka onödigt uppseende eller
göras på ett sätt som kan skandalisera den som har en skuld.

Rutiner ger integritet och betalningsvilja

Ja, att driva in pengar kan verkligen vara ett delikat ärende med mycket fingertoppskänsla. När du lämnar över din fordran försöker vi få först och främst få tillbaka dina pengar. Samtidigt syftar vår inkassopolicy till att förstärka relationen med era kunder. Väl inarbetade rutiner ökar er integritet och kundernas betalningsvilja.

I fyra enkla steg kommer du igång med fakturaköp på aVizion?

Få betalt snabbt med factoring

Ta reda på hur mycket ditt företag kan få betalt när vi tar över dina kundfakturor med factoring.

Two columns
Vertical
Horizontal
Factoring kalkylator
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

I räkneexemplet har vi räknat med en finansieringsgrad på 100% för finansiering av kundens reskontra. Finansieringsgraden beror på kreditkvaliteten i reskontran och kan variera från kund till kund. De fakturor aVision väljer att finansiera sker normalt till 100% med avdrag för finansiella kostnader. Vid en årlig omsättning på 24 MSEK och betalningsvillkor om 30 dagar innebär det 24* 30/360 = 2 MSEK i frigjort kapital.

Kom igång med factoring

Vi behöver veta lite mer för att kunna presentera hur factoring kan hjälpa just ditt företag.

Därför väljer kunder aVizion

Genom att sälja sina fakturor till en aVizion, kan företag snabbt och enkelt frigöra pengar som de annars skulle ha väntat på att få från sina kunder. Detta kan bidra till att förbättra företagets kassaflöde och möjliggöra för dem att ta sig an nya projekt eller utöka sin verksamhet utan att behöva vänta på betalningar.

Factoring är enkel lösning för företag att hantera sina fakturor och betalningar. Istället för att behöva jaga betalningar från kunder och spendera tid på fakturering och administration, kan företag lägga över detta arbete på aVizion. Detta kan frigöra tid och resurser för företag att fokusera på sin kärnverksamhet.

Eftersom aVizion köper fakturorna från företaget, kan företaget få betalt direkt istället för att behöva vänta på betalningar från kunderna. Detta kan minska väntetiden på betalningar och möjliggöra för företag att snabbt få tillgång till nödvändiga medel för att fortsätta växa och expandera.

Vanliga frågor runt fakturaköp

Hittar du inte svaret på din fråga?

Då ska du kontakta oss på aVizion så ska vi hjälpa till att 

Vad säger kunder om aVizion

5/5
"Ett företag som verkligen förstår hur det är att vara entreprenör. Alla här inne har själva drivit företag! Och de är trevliga att handskas med."
Esbjörn Börjeson
4.7/5
"Fantastisk kvalité och god förståelse för företagare!"
Oliver Petric
4.5/5
"Nöjd och smidig tjänst, snabb hantering och trevlig personal."
Andrea Ivarsson
5/5
"Verkar fungera bra."
Robert

Kom igång med factoring