Följ oss:

Följ oss:

Nyårslöfte för företagare inför 2023

Nyårslöfte för företagare

Ett nyårslöfte som kan vara bra att lova sig själv att följa, är att börja skapa bra rutiner . I början av året är det en bra tid att reflektera över sitt företag och se vilka rutiner som kan förbättras och vilka delar som kan optimeras för att ge företaget de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt år. Avizion har sammanställt några tips för att ge dig själv och ditt företag en skjuts in i det nya året.

Ha koll på siffrorna

Vidare är det viktigt att göra rätt från början. Oavsett om det handlar om ett nystartat enmansföretag eller ett större företag är det viktigt att ha koll på siffrorna. Genom att upprätta en likviditets- och resultatbudget från början kan man enklare anpassa sig till tillväxt och hantera eventuella likviditetsproblem innan de uppstår

Planera kassaflödet

En annan viktig aspekt är att planera kassaflödet för året. Genom att upprätta en likviditetsbudget och löpande uppdatera den kan man få en överblick över företagets ekonomiska situation. Det är också viktigt att ställa sig frågor som: Finns det områden där vi kan förbättra? Binder vi onödigt mycket kapital under vissa månader? Vad kan vi göra för att lösa eventuella problem? Att sälja fakturor under perioder med säsongsbetonad försäljning kan vara ett sätt att frigöra kapital och säkerställa att företaget kan fortsätta växa.

Ha finansieringen klar

En viktig punkt är att ha finansieringen klar. Det är vanligt att vänta till sista sekunden innan man söker finansiering och det kan leda till att man hamnar i dåliga avtal med höga avgifter. Genom att ha kontakt med potentiella finansiärer och ha avtalen på plats, även om de inte behövs för tillfället, kan man undvika sådana situationer och ha en tryggare ekonomisk grund att stå på.

Ge företaget de bästa förutsättningarna för framgång

Sammanfattningsvis är det viktigt att ha en klar ha kontroll på siffrorna, planera kassaflödet och använda finansieringsmöjligheter som fakturafinansiering för att ge företaget de bästa förutsättningarna för framgång. 

Om avizion

Avizion erbjuder finansiering och rådgivning för företagare. Se till att ha koll på siffrorna och att använda fakturafinansiering för att frigöra likviditet och kunna ta sig an nya möjligheter. Genom att överlåta fakturor till Avizion kan företag använda likviditeten för att tackla tillväxtutmaningar och låta pengarna arbeta för dem.

I fyra enkla steg kommer du igång med factoring på aVizion?

Bli kund

Kontakta oss på aVizion antingen genom att fylla i formuläret nedan eller kontakta oss via telefon. Vi kommer överens om ett avtal.

Lägg upp fakturorna i systemet

När det är klar kan du börja lägga upp fakturor. Skicka in dina fakturor via mail, Mina sidor, post eller direkt från ditt faktureringssystem. Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja.

Fakturan blir godkänd

Vi gör en kontroll och godkänner fakturan. Direkt efter att vi skickat fakturan till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto.

Pengarna är på kontot

Pengarna är på kontot på max 24 timmar efter du har lagt skickat in fakturan till oss

Därför väljer kunder aVizion

Genom att sälja sina fakturor till en aVizion, kan företag snabbt och enkelt frigöra pengar som de annars skulle ha väntat på att få från sina kunder. Detta kan bidra till att förbättra företagets kassaflöde och möjliggöra för dem att ta sig an nya projekt eller utöka sin verksamhet utan att behöva vänta på betalningar.

Factoring är en enkel lösning för företag att hantera sina fakturor och betalningar. I stället för att behöva jaga betalningar från kunder och spendera tid på fakturering och administration kan företag lägga över detta arbete på aVizion. Detta kan frigöra tid och resurser för företag att fokusera på sin kärnverksamhet.

Eftersom aVizion köper fakturorna från företaget, kan företaget få betalt direkt i stället för att behöva vänta på betalningar från kunderna. Detta kan minska väntetiden på betalningar och möjliggöra för företag att snabbt få tillgång till nödvändiga medel för att fortsätta växa och expandera.

Vad säger kunder om aVizion

5/5
"Ett företag som verkligen förstår hur det är att vara entreprenör. Alla här inne har själva drivit företag! Och de är trevliga att handskas med."
Esbjörn Börjeson
4.7/5
"Fantastisk kvalité och god förståelse för företagare!"
Oliver Petric
4.5/5
"Nöjd och smidig tjänst, snabb hantering och trevlig personal."
Andrea Ivarsson
5/5
"Verkar fungera bra."
Robert

Kom igång med factoring