Följ oss:

Följ oss:

Fyra felaktiga myter om factoring

Varför inte överväga factoring som en finansieringslösning för ditt företag? Det finns många myter om factoring som kan göra att företagare tvekar att använda sig av denna finansieringsmetod. Låt oss ta en närmare titt på fyra av dessa myter och avfärda dem.

FYRA FELAKTIGA MYTER OM FACTORING

Varför inte överväga factoring som en finansieringslösning för ditt företag? Det finns många myter om factoring som kan göra att företagare tvekar att använda sig av denna finansieringsmetod. Låt oss ta en närmare titt på fyra av dessa myter och avfärda dem.

MYT 1: "Factoring är ett nytt, riskabelt påfund"
Factoring är en långt ifrån ny och riskabel finansieringsmetod. Faktum är att den har sitt ursprung i England redan före år 1400, och engelska handelsmän tog med sig konceptet till Amerika på 1600-talet. Vissa hävdar att factoring härstammar ännu längre tillbaka i tiden, från forntida Mesopotamien, med regler fastställda i Hammurabis lag på 1700-talet f.kr. Detta visar att factoring är en beprövad och pålitlig finansieringsmetod som har använts av företag i århundraden.
MYT 2: "Det är bara företag i kris som säljer sina fakturor"
Tvärtom är factoring inte bara för företag med finansiella problem. Företag kan välja att använda sig av factoring för att få tillgång till kapital i förtid av olika skäl, såsom att investera i nya projekt eller för att förbättra likviditeten. Factoring ger inte bara pengar utan också tid, vilket kan vara ovärderligt för ett växande företag.
MYT 3: "Min kund blir misstänksam om jag säljer fakturan"

Idag används factoring av företag i alla storlekar och branscher. Att sälja en faktura behöver inte väcka misstankar hos kunderna. Det är viktigt att vara öppen och tydlig med kunden om varför fakturan säljs, och många kunder kommer att förstå att detta är en vanlig affärspraxis.

MYT 4: "Factoring är dyrt"

Factoringavgiften varierar, men ligger vanligen på mellan ett och tre procent av fakturans belopp. Detta kan verka som en kostnad, men om man jämför med alternativa finansieringsmetoder, som att ta lån från en bank, kan factoring visa sig vara både snabbare och billigare. Om pengarna från factoring används för att investera i projekt som ger högre avkastning än kostnaden för factoring, är det en vinstgivande affärsbeslut.

Så tveka inte längre – överväg factoring som en finansieringslösning för ditt företag och låt dessa myter inte hindra dig från att dra nytta av de fördelar som factoring kan erbjuda.

I fyra enkla steg kommer du igång med factoring på aVizion?

Bli kund

Kontakta oss på aVizion antingen genom att fylla i formuläret nedan eller kontakta oss via telefon. Vi kommer överens om ett avtal.

Lägg upp fakturorna i systemet

När det är klar kan du börja lägga upp fakturor. Skicka in dina fakturor via mail, Mina sidor, post eller direkt från ditt faktureringssystem. Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja.

Fakturan blir godkänd

Vi gör en kontroll och godkänner fakturan. Direkt efter att vi skickat fakturan till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto.

Pengarna är på kontot

Pengarna är på kontot på max 24 timmar efter du har lagt skickat in fakturan till oss

Därför väljer kunder aVizion

Genom att sälja sina fakturor till en aVizion, kan företag snabbt och enkelt frigöra pengar som de annars skulle ha väntat på att få från sina kunder. Detta kan bidra till att förbättra företagets kassaflöde och möjliggöra för dem att ta sig an nya projekt eller utöka sin verksamhet utan att behöva vänta på betalningar.

Factoring är en enkel lösning för företag att hantera sina fakturor och betalningar. Istället för att behöva jaga betalningar från kunder och spendera tid på fakturering och administration kan företag lägga över detta arbete på aVizion. Detta kan frigöra tid och resurser för företag att fokusera på sin kärnverksamhet.

Eftersom aVizion köper fakturorna från företaget, kan företaget få betalt direkt istället för att behöva vänta på betalningar från kunderna. Detta kan minska väntetiden på betalningar och möjliggöra för företag att snabbt få tillgång till nödvändiga medel för att fortsätta växa och expandera.

Vad säger kunder om aVizion

5/5
"Ett företag som verkligen förstår hur det är att vara entreprenör. Alla här inne har själva drivit företag! Och de är trevliga att handskas med."
Esbjörn Börjeson
4.7/5
"Fantastisk kvalité och god förståelse för företagare!"
Oliver Petric
4.5/5
"Nöjd och smidig tjänst, snabb hantering och trevlig personal."
Andrea Ivarsson
5/5
"Verkar fungera bra."
Robert

Kom igång med factoring