Fyra felaktiga myter om factoring

Varför inte överväga factoring som en finansieringslösning för ditt företag? Det finns många myter om factoring som kan göra att företagare tvekar att använda sig av denna finansieringsmetod. Låt oss ta en närmare titt på fyra av dessa myter och avfärda dem.
man som gör tummen upp

FYRA FELAKTIGA MYTER OM FACTORING

Varför inte överväga factoring som en finansieringslösning för ditt företag? Det finns många myter om factoring som kan göra att företagare tvekar att använda sig av denna finansieringsmetod. Låt oss ta en närmare titt på fyra av dessa myter och avfärda dem.

MYT 1: "Factoring är ett nytt, riskabelt påfund"
Factoring är en långt ifrån ny och riskabel finansieringsmetod. Faktum är att den har sitt ursprung i England redan före år 1400, och engelska handelsmän tog med sig konceptet till Amerika på 1600-talet. Vissa hävdar att factoring härstammar ännu längre tillbaka i tiden, från forntida Mesopotamien, med regler fastställda i Hammurabis lag på 1700-talet f.kr. Detta visar att factoring är en beprövad och pålitlig finansieringsmetod som har använts av företag i århundraden.
MYT 2: "Det är bara företag i kris som säljer sina fakturor"
Tvärtom är factoring inte bara för företag med finansiella problem. Företag kan välja att använda sig av factoring för att få tillgång till kapital i förtid av olika skäl, såsom att investera i nya projekt eller för att förbättra likviditeten. Factoring ger inte bara pengar utan också tid, vilket kan vara ovärderligt för ett växande företag.
MYT 3: "Min kund blir misstänksam om jag säljer fakturan"

Idag används factoring av företag i alla storlekar och branscher. Att sälja en faktura behöver inte väcka misstankar hos kunderna. Det är viktigt att vara öppen och tydlig med kunden om varför fakturan säljs, och många kunder kommer att förstå att detta är en vanlig affärspraxis.

MYT 4: "Factoring är dyrt"

Factoringavgiften varierar, men ligger vanligen på mellan ett och tre procent av fakturans belopp. Detta kan verka som en kostnad, men om man jämför med alternativa finansieringsmetoder, som att ta lån från en bank, kan factoring visa sig vara både snabbare och billigare. Om pengarna från factoring används för att investera i projekt som ger högre avkastning än kostnaden för factoring, är det en vinstgivande affärsbeslut.

Så tveka inte längre – överväg factoring som en finansieringslösning för ditt företag och låt dessa myter inte hindra dig från att dra nytta av de fördelar som factoring kan erbjuda.

Kontakta oss

Har du frågor eller är du intresserad av våra tjänster? Kontakta oss gärna genom att fylla i formuläret nedan!

Genom att skicka in detta fromulär godkänner du behandligen av dina personuppgifter enligt personuppgiftspolicyn samt dataskyddspolicyn.

Fler nyheter

Sävehof vinner SM-guld - Avizion

Sävehof vinner SM-guld

Vi på Avizion vill gratulera IK Sävehof till deras fantastiska seger i SM-finalen i handboll! Att vinna SM-guld är ett bevis på lagets hårda arbete, dedikation och enastående skicklighet.

Avizion ny strategisk partner till IFK Göteborg

Avizion och Frölunda HC: Ett starkt partnerskap på och utanför isen

Fakturaköp med och utan regress: Vad innebär det?

Partners

Vad våra kunder säger om oss

Upptäck hur våra tjänster har hjälpt företag att växa och förbättra sin ekonomi.

"aVizion är det mest transparanta och nytänkade finansbolaget jag stött på. Snabba utbetalningar och förstklassig service - 7 dagar i veckan!"

  Peder
  Peder

  Ekonomichef

  "Har tidigare varit med om finansbolag med långa avtal och krångliga villkor. Hos aVizion har vi alltid fått ett väldigt bra och öppet bemötande. Vi är väldigt nöjda med valet av finasiärer!"

   David
   David

   VD

   aVizion har verkligen funnits där för oss i vått och torrt - när det väl gäller är det extremt viktigt att få loss kapital och de agerar alltid snabbt och proffsigt. För oss är aVizion det självklara valet!

    Roberto
    Roberto

    VD