Följ oss:

Följ oss:

“Roligare att jobba nu när jag märker att jag gör skillnad”

Att erbjuda likvida medel snabbt kommer alltid att vara ett finansbolags uppgift. aVizion erbjuder det, men också en rad andra tjänster. Peter Bauer, chef på aVizion har över 16 års erfarenhet av arbete inom finans. Här berättar han om sitt arbete idag, jämfört med tidigare.

– Jag har insett att det är bättre för kunderna – och för oss – när hela teamet har kompetens att se våra kunders verkliga behov. Vi utbildar oss hela tiden på att bli bättre på detta. 

Peter Bauer

Peter Bauer har jobbat länge med fakturaköp, fakturabelåning och andra krediter. Men tycker att på aVizion är upplägget annorlunda. Genom att erbjuda affärsutveckling, ekonomi och andra tjänster tar aVizion ett helt annat grepp kring situationen. Det är möjligt att hjälpa kunderna på en helt annan nivå.

Peter Bauer, aVizions Försäljiningschef

– Det är mycket roligare att jobba nu när man märker att man gör skillnad. Förr ringde bara kunderna för att fråga ”När kommer pengarna?”. Nu får vi en helt annan feedback. Det händer oftare att de ringer och tackar oss. Det är en bred dialog, där vi bollar idéer, istället för en enkelspårig konversation om pengar. En helt annan relation.

aVizion börjar där andra slutar

När fakturaköpet är genomfört, slutar engagemanget för många finansbolag. På aVizion är det ofta då samarbetet börjar.

– Vår typiska kund är egentligen alla som behöver få in pengar. Och det behöver inte vara i det korta perspektivet.

– Ambitionen är alltid att behålla en god relation med kunderna. Oavsett om samarbetet blir långsiktigt eller kortsiktig, så värderar vi goda relationer högt.

Nyckelfrågan är: Varför finns det en kris i likviditeten? För att kunder skall kunna öppna upp och ge ett ärligt svar, krävs en säljare som de har förtroende för.

– Alla hos oss har erfarenhet. Vi är utbildade i att lyssna på våra kunder i syfte att identifiera deras behov. Vi vet hur det är att driva företag. Därför är vår inställning alltid: Vi vill gärna träffa våra kunder och lyssna på dem. Vi har alltid en ödmjuk inställning till deras problem.

– När vi kan hitta något hos dem, som är en risk, som de själva trodde fungerade bra, då har vi verkligen skapat ett förtroende. Kanske är det inom projekthantering. Kanske är bokföring den svaga punkten, kanske behöver de en affärsmentor. Det är kundens behov som är grunden till affären, inte våra.

Alltid tillgängliga

Alla medarbetare på aVizion skall vara en pålitlig, kunnig och nära kontakt till kunden. Det spelar mindre roll vem som är handläggare, mötesbokare eller säljare. Alla i teamet utbildas för att ge rätt stöd och råd åt kunden. Alla skall kunna grunderna i ekonomi, för att kunna tillgodose kundens verkliga behov. Det är principer som Peter Bauer byggt upp sitt team på.

– På andra, större finansbolag har du kanske kreditkommittéer, handläggarchefer och kontorschefer som man inte bara kan kontakta hur som helst. Alla våra kunder känner till att på aVizion det är bara komma förbi på kontoret, ta en kaffe  och prata med alla på de olika avdelningarna.

Det är nämligen så att på aVizion sitter alla avdelningar  i närheten av varandra. Säljteamet är integrerat med kreditavdelning, för att kunna ge  kunder bättre trygghet och service. Man lotsar inte kunden vidare till näste anonyme handläggare. En liten grupp välutbildade medarbetare kan ge kunder bättre och snabbare besked,  jämfört med hur det brukar vara hos större bolag.

saljteam med kund
Linus och Isabella, medlemmar i säljteamet, tillsammans med en av aVizions kunder

– Kunder har berättat att de sökt upp andra finansbolag, som givit dem bestämda svar. ”Så här funkar det, det är bara så här du skall göra”, utan att riktigt förstå företagarens utmaningar.

Det är lite som att gå till en doktor och få en medicin utskriven utan att först undersöka vad det är för sjukdom som skapar symptomen.  

På aVizion har vi upptäckt att det är i dialogen med kunden vi upptäcker de verkliga utmaningarna eller problemen. Genom att verkligen lära känna företagaren och företaget kan vi förstå vad som är orsaken till likviditetsbristen och hitta  långsiktiga lösningar som inte bara löser de akuta problemen.

– Vi har haft kunder som varit nära konkurs, som vi lyckats se i god tid, ihop med vår ekonomiavdelning. Då har vi hjälpt kunden i krisen. De själva var i vissa fall inte medvetna om risken. Vi kunde se det, och kunde vända utvecklingen och hjälpa dem uppåt.

Sedan har du de som har oturen att råka ut för oseriösa kunder.

– Det är viktigt att poängtera  att även den bästa kan blir lurad. Det gör dig inte till en sämre företagare. 

Har man blivit lurad gäller det dock att skapa rutiner för att det inte ska hända igen. Läs vår affärsrådgivares tips om hur man skapar bra rutiner och  lönsamma företag här tips för lönsamhet

Sedan är det helt krasst så att det finns duktiga företagare som inte har motivationen eller kan avsätta tid åt  pappersarbete eller bokföring.

– Säg att du är expert på plåtslageri. Du är verkligen professionell i ditt yrke. Du jobbar hårt, du har fantastiskt bra kunder, du har lojal och bra personal. Men du är du hatar kvitton,fakturor och allt som har med bokföring att göra. Bara ordet bokföring får dig vilja krypa ur skinnet. 

Varför göra något du hatar eller egentlige inte har tid för? Här har aVizion massor med tjänster som kan hjälpa dig. Du behöver bara veta hur ditt företag går… du behöver inte göra varje del i det.

“Tack Peter! För att du delade med dig” 

– ” Tack själv, Nu måste jag gå jag ser att jag har en kund som söker mig!

 

Intervju av Peter Bauer

Genomförd av 

Esbjörn Börjeson 

I fyra enkla steg kommer du igång med factoring på aVizion?

Bli kund

Kontakta oss på aVizion antingen genom att fylla i formuläret nedan eller kontakta oss via telefon. Vi kommer överens om ett avtal.

Lägg upp fakturorna i systemet

När det är klar kan du börja lägga upp fakturor. Skicka in dina fakturor via mail, Mina sidor, post eller direkt från ditt faktureringssystem. Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja.

Fakturan blir godkänd

Vi gör en kontroll och godkänner fakturan. Direkt efter att vi skickat fakturan till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto.

Pengarna är på kontot

Pengarna är på kontot på max 24 timmar efter du har lagt skickat in fakturan till oss

Därför väljer kunder aVizion

Genom att sälja sina fakturor till en aVizion, kan företag snabbt och enkelt frigöra pengar som de annars skulle ha väntat på att få från sina kunder. Detta kan bidra till att förbättra företagets kassaflöde och möjliggöra för dem att ta sig an nya projekt eller utöka sin verksamhet utan att behöva vänta på betalningar.

Factoring är en enkel lösning för företag att hantera sina fakturor och betalningar. I stället för att behöva jaga betalningar från kunder och spendera tid på fakturering och administration kan företag lägga över detta arbete på aVizion. Detta kan frigöra tid och resurser för företag att fokusera på sin kärnverksamhet.

Eftersom aVizion köper fakturorna från företaget, kan företaget få betalt direkt i stället för att behöva vänta på betalningar från kunderna. Detta kan minska väntetiden på betalningar och möjliggöra för företag att snabbt få tillgång till nödvändiga medel för att fortsätta växa och expandera.

Vad säger kunder om aVizion

5/5
"Ett företag som verkligen förstår hur det är att vara entreprenör. Alla här inne har själva drivit företag! Och de är trevliga att handskas med."
Esbjörn Börjeson
4.7/5
"Fantastisk kvalité och god förståelse för företagare!"
Oliver Petric
4.5/5
"Nöjd och smidig tjänst, snabb hantering och trevlig personal."
Andrea Ivarsson
5/5
"Verkar fungera bra."
Robert

Kom igång med factoring